Audi S1 sa 230 ks u Ženevi 2014?

Prema saznanjima Auto Expressa, Audi S1 imaće premijeru u martu, na salonu automobila u Ženevi, i biće dostupan u verzijama sa 3 i 5 vrata.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2014.

13:30

Default images

Citirajući izvor iz kompanije, britanski magazin navodi da će sportska verzija najmanjeg Audijevog modela dobijati pogon od četvorocilindričnog 2.0 litarskog turbo-benzinca koji razvija 230 ks (169 kW).

Snaga će se prenositi na sve točkove pomoću Audijevog quattro pogona. Što se tiče transmisije, u ponudi će biti automatski S-tronic, ali za sada nije poznato da li će on biti dostupan samo kao opcija. U tom slučaju S1 bi standardno bio opremljen šestobrzinskim manuelnim menjačem.
Foto: worldcarfans.com
Kada je reč o vizuelnim karakteristikama, očekuje se da će Audi S1 imati dodatne aerodinamičke elemente i drugačije branike i felne u odnosu na klasični A1.

Na fotografijama na kojima je prikazan "maskirani" prototip tokom testiranja u zimskim uslovima može se uočiti zadnji difuzor sa četiri izduvne cevi.
Foto: worldcarfans.com
Audi S1 trebalo bi da bude predstavljen zajedno sa novom generacijom modela TT na predstojećem ženevskom auto-salonu, a prodaja bi mogla da počne već u proleće 2014.

Očekuje se će S1 po ceni biti u nivou sa Golfom GTI, što znači da će osnovna verzija u Nemačkoj koštati oko 29.000 evra.

Pročitajte o novoj generaciji Audija TT.

Vozili smo Audi A1 1.4 TFSI S-tronic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: