BMW Serije 4 Coupe

BMW je objavio tehničke detalje i fotografije Coupe modela nove Serije 4. U odnosu na koncept koji je predstavljen u januaru 2013. na auto-salonu u Detroitu, serijska verzija očekivano ima nešto uzdržaniji dizajn.

Izvor:

Iako je za Coupe i Cabriolet verzije BMW ustanovio potpuno novu Seriju 4, novi model ima prepoznatljive vizuelne karakteristike sedana Serije 3.

Farovi, maska hladnjaka i hauba izvedeni su iz limuzinske verzije, dok je dizajn prednjeg branika autentičan iako nije prenaglašen kao kod koncepta.

BMW je odustao i od prethodnog rešenja zadnjeg dela vozila, pa zadnji branik sada ima znatno konvencionalniji izgled.

Umesto širokog otvora u njegovom donjem delu u kome su se nalazili veliki pravougaoni završeci izduvnog sistema, na serijskoj verziji modela Serije 4 Coupe sada je tu klasičan zadnji branik sa okruglim profilom izduvnih cevi.

Silueta automobila ima karakterističnu padajuću liniju krova koju smo već videli na konceptu, a razlike između dva vozila su najučljivije u obliku spoljnih retrovizora i pragova.

Pogledajte video snimak vožnje modela BMW Serije 4 Coupe:BMW Serije 4 Coupe dugačak je 4.638 mm, i duži je za 26 mm od odlazećeg Coupea Serije 3. Međutim, međusosovinsko rastojanje povećano je za čak 50 mm, tako da sada iznosi 2.810 mm.

Automobil je porastao i u širinu i to za 43 mm (na 1.825 mm), dok je visina manja za 16 mm nego ranije i iznosi 1.362 mm.

U BMW-u kažu da su uz sve to uspeli da smanje masu automobila za 45 kg u poređenju sa njegovim prethodnikom.

Pogledajte detalje unutrašnjosti novog BMW-ovog Coupea:Kupcima će biti ponuđena četiri paketa opreme: Sport, Modern, Luxury i M Sport paket. Sport konfiguracija biće vizuelno prepoznatljiva po sjajnim, crnim detaljima uz sportski podešeno oslanjanje i 18 inčne alu felne sa karakterističnim dvostrukim kracima.

Za Luxury paket odabrani su hromirani ukrasni detalji, kožna sedišta i elementi od lakiranog drveta u kabini, dok će M Sport konfiguracija dobiti aerodinamične dodatke, posebno sportsko oslanjanje, snažnije kočnice i 18 inčne alu felne i enterijer u M stilu.

U početku će kupci moći da biraju između dva benzinska i jednog dizel motora. Slabiji BMW 428i Coupe biće opremljen 2.0 litarskim četvorocilindričnim turbo-punjenim benzinskim motorom sa 180 kW/245 ks i 345 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snažniji, BMW 435i Coupe pogonjen je 3.0 litarskim šestocilindrašem koji razvija 225 kW/306 ks i 406 Nm. Dizel verzija, BMW 420d Coupe, imaće ispod haube motor snage 135 kW/184 ks.

Snaga će se standardno prenositi na zadnje točkove pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača, dok će kao opcija na raspolaganju biti i osmostepeni automatski menjač.

Dva pomenuta benzinska modela biće od početka prodaje ponuđena u verzijama sa BMW-ovim xDrive pogonom na sva 4 točka.

Izbor modela kasnije će biti proširen sa još jednim benzincem, osnovnom verzijom 420i, kao i sa dva snažnija dizelaša, modelom 430d i 435d.

U BMW-u kažu da novi Coupe ima poboljšane vozne karakteristike u odnosu na prethodnika, što se posebno ogleda u preciznosti upravljanja i agilnosti u vožnji. Inženjeri nemačkog proizvođača uspeli su da postignu idealni raspored mase po osovini - 50:50.

Očekuje sa da će BMW Serije 4 Coupe imati premijeru na salonu automobila u Frankfurtu, u septembru, a u prodajne salone stići će početkom oktobra 2013. godine.

Kada je reč o dizajnu, BMW Serije 4 svakako donosi napredak i osveženje u odnosu na odlazeći Coupe Serije3. Pojedini ljubitelji BMW-a možda će zameriti bavarskom proizvođaču da nije imao hrabrosti da zadrži određena stilska rešenja sa Concepta, dok će drugi biti zadovoljni konvencionalnijim izgledom automobila.

Pročitajte više o konceptu BMW-a Serije 4 Coupe.

Vesti

Renault Clio sa 275 ks!

Renault Sport obeležava 40 godina postojanja konceptom Clio RS 16, za koji kažu da je najbrži automobil koji je izašao iz radionice ovog odeljenja.

Vesti petak 27.05. 15:28 Komentara: 21
strana 1 od 1132 idi na stranu