Škoda planira krosover sa 7 sedišta

Iz Škode stižu novi detalji o budućem krosoveru koji će biti dostupan i u verziji sa sedam sedišta i koji bi trebalo da se pojavi 2015. godine.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2013.

13:20

Default images

Predsednik kompanije Škoda, Winfried Vahland, rekao je u razgovoru za Auto Express da novi model neće koristiti postojeće ime Yeti, kao što je to ranije bilo zamišljeno, već će dobiti potpuno drugu oznaku.

Novo Škodino vozilo biće veće od Yetija, a izrađivaće se u varijanti sa 5 i sa 7 sedišta. U češkom proizvođaču planiraju godišnju proizvodnju od 100.000 jedinica i očekuju da će značajan deo od tog broja biti plasiran na kinesko tržište.

Vahland, koji je deo svoje karijere, 2005-2010, proveo na čelu Volkswagena u Kini, kaže da je na ideju o novom krosoveru došao upravo u toj dalekoistočnoj zemlji.

"Kinezima se dopada Yeti, a prosto obožavaju velika SUV vozila, tako da sam pomislio zašto ne bismo na osnovu toga iskombinovali nov model, koji će osim na kineskom biti ponuđen i na drugim svetskim tržištima", objašnjava Vahland.

Pretpostavlja se da će novi Škodin model biti zasnovan na platformi Volkswagena Touareg, a na tržištu će pokušati da se suprotstavi novom Hyundaiju Santa Fe, koji se takoće može dobiti u dve konfiguracije - za 5 i 7 putnika.

Ako se sve bude odvijalo prema planu, novi Škodin krosover treba očekivati u prodaji najranije 2015. godine.

Pročitajte o Škodinih 6 novih modela u 2013.

Pročitajte o redizajniranoj Škodi Yeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: