Stiže novi Sandero

Nakon novog Logana, Dacia je objavila i prve fotografije modela Sandero za 2013. Već na prvi pogled vidi se da novi Logan i Sandero imaju dosta zajedničkih stilskih elemenata.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2012.

12:05

Default images

Kao i na Loganu, dizejneri su pri oblikovanju novog Sandera primenili sličan recept. Osnovni oblik i proporacije automobila ostali su manje-više nepromenjeni.

Prednji deo, uključujući masku hladnjaka, farove i branik, izgleda kao da je preslikan sa Logana. Ipak, Sandero zahvalujući ovim izmenama u dizajnu izgleda znatno savremeniji u odnosu na prethodnu verziju koja je predstavljena 2007. godine.
Silueta je takođe neznatno promenjena, dok je zadnji deo automobila oblikovan savremenije nego što je to slučaj sa aktuelnim modelom.

Staklo na vratima prtljažnika sada je zaobljeno na donjem delu, dok stop svetla i zadnji branik slede dizajn koji smo videli na novom Loganu.
Unutrašnjost Sandera potpuno je ista kao na Loganu, tako da izgleda kao da su ova dva automobila ustvari samo dve verzije (sedan i hečbek) jednog istog modela.

U Daciji ističu da su za oba automobila, kao i na ostalim vozilima iz game, obezbedili garanciju od 3 godine ili 100.000 km. Na taj način, rumunski proizvođač želi da uveri kupce da su njihovi novi modeli pouzdani i dugotrajni.
Dacia za sada nije saopštila detalje o pogonskim agregatima koji će pokretati novi Sandero. Aktuelna verzija dostupna je sa dva benzinca, 1.2 litarskim 16V motorom sa 75 ks i 1.6 MPI jedinicom sa 90 ks.

U ponudi su i dva dCi dizelaša, takođe sa 75 i 90 ks. Očekuje se da će se u paleti naći i novi trocilindrični 0.9 litarski benzinac sa 90 ks.

Tehnički detalji novog Sandera i Logana biće objavljeni najkasnije tokom Sajma automobila u Parizu, kada je planirana i njihova svetska premijera.

Više fotografija novog Sandera pogledajte u našoj Galeriji.

Pogledajte kako izgleda novi Logan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: