Renault Megane SUV za 2015.

Reanult planira da 2015. godine u svoju gamu uključi kompaktni SUV automobil na bazi modela Megane. Dizajn ovog vozila delimično će biti pod uticajem koncepta Captur koji je predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 2011.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2012.

12:55

Default images

Megane krosover suprotstaviće se na tržištu modelima poput Peugeota 3008. U Renaultu očekuju da iskustvo njihovog partnera Nissana sa modelom Qashqai doprinese uspehu novog SUV vozila.

Dva modela, Megane SUV i Qashqai, takođe će imati i zajedničku platformu i neke mehaničke komponente, a na osnovu dostupnih informacija, britanski Auto Express objavio je nezvanične rendere Renaultovog kompaktnog krosovera.

Izgledom, prednji deo automobila ličiće na Renaultove koncepte DeZir i Captur, što će najuočljivije biti na maski hladnjaka i farovima sa LED tehnologijom.

Planirano je da Renaultov novi krosover bude postavljen na 18 inčne aluminijumske točkove, dok bi dužina vozila bila slična dužini Qashqaija i iznosila bi oko 4,5 m. Za razliku od Nissanovog krosovera, Megane SUV bio bi isključivo ponuđen kupcima u verziji sa 5 sedišta – varijanta sa sedam sedišta nije predviđena.
Novi Renaultov model imaće pogon na prednjim točkovima, a biće dostupan sa paletom motora koja će, pored ostalih, uključivati 1.2 litarski turbo-punjeni benzinski agregat sa 115 ks i 1.6 litarski turbo-dizel sa preko 150 ks.

Pored šestostepenog ručnog menjača, u opciji će biti i menjal sa duplim kvačilom.

U Renaultovoj gami Megane SUV zauzeće mesto iznad još jednog novog krosovera koji će deliti platformu sa Nissanom Juke, a koji bi trebalo da bude predstavljen 2014. godine.

Pročitajte o konceptu Renault Captur iz 2011.

Vozili smo Nissan Qashqai 1.6 dCi.

Vozili smo Peugeot 3008 1.6 HDi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: