Renault 4 Ever koncept

Renault 4 Ever takmičenje u dizajnu privuklo je afirmisane i neafirmisane dizajnere iz celog sveta da uzmu "olovku" u ruke i modernizuju kultnu "cokulu".

Automobili

Izvor: B92

Petak, 02.09.2011.

08:12

Default images

U čast 50 godina od kako je Renault 4 "stupio" na automobilsku scenu, ova francuska kompanija organizovala je takmičenje mladih dizajnera u pravljenju najboljeg koncepta koji bi predstavljao modernizovanu verziju kultnog automobila.

Posebno je impresivno rešenje italijanskog dizajnera Davida Obendorfera koje je nazvao "Oživljen doživljaj iz mladosti". Kao i novi FIAT 599, Obendorferov koncept zadržao je klasični oblik, ali je "uvijen" u moderne linije.
"Dugo sam istraživao dizajn originalnog modela i pokušao da modernijoj verziji dam čvrst karakter", izjavio je Obendorfer.

Modernizovana "cokula" građena je uz pomoć postojeće arhitekture i, kao i većina koncepata u poslednje vreme, ima alternativne pogone - hibridni i električni. Međutim, sve to je za sada u fazi ideje.
Enterijer je jednostavan i atraktivan. Instrument tabla nosi duh originalnog modela, ali sada ima LCD ekran i satelitsku navigaciju.

Obendorferov koncept jedan je od 50 koji su ušli u uži izbor. Uskoro će Renault proglasiti pobednika.

1001 Renault 4 stiže na jubilej

50 godina Renaulta 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: