Rešen problem naplate parkinga

Vlasnicima novih registarskih tablica koje imaju slova š, č, ć, ž, đ omogućeno plaćanje parkinga. Poslati SMS poruke sa slovima koja su najbliža "problematičnim" znakovima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2011.

09:00

Default images

Problemi vlasnika novih registarskih tablica sa latiničnim slovima š, č, ć, ž i đ prilikom plaćanja parkiranja u Beogradu slanjem poruke sa mobilnog telefona su otklonjeni. U "Parking servisu" tvrde da teškoća više nema, i da vozači treba da šalju poruke sa slovima koja su najbliža "problematičnim" znakovima, a na isti način će dobiti i povratnu poruku.

Direktor Sektora parking kontrole "Parking servisa", Radenko Vuković objašnjava da će povratna poruka operatera, takođe, sadržati znakove koji odgovaraju slovima sa "kvačicom". Tako će umesto đ, dobiti d, umesto š - s, č - c, ć – c, ž – z. Prema njegovim rečima, u roku od desetak dana sa operaterima u Srbiji će biti rešen taj problem, pa će korisniku poruka biti vraćena onim slovima koja je i naveo.

– Mi ne možemo naterati ljude da kupe nove telefone koji imaju te latinične karaktere - dodaje Vuković. - Oni čije tastature nemaju karaktere š, č, ć, ž i đ, dobiće uputstva na koji način bi trebalo uneti slova. Na primer, umesto slova š uneće sh ili slično.

On dodaje da od 1. januara, kada su uvedene nove tablice, kontrolori "Parking servisa” proveravaju plaćanje parkiranja, da ne bi došlo do greške i kažnjavanja onih koji su tu uslugu već platili. Takođe, navodi da su ranije postojale četiri oznake sa latiničnim slovima š i č, i to oznake za Šabac, Čačak, Vršac i Kruševac pa nije bilo zabune. Tada je korisnik u poruci mogao navesti ČA ili CA.

Izvor - NovostiOnline

Kako teče izdavanje novih isprava

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: