KIA: Prve fotografije novog Picanta

Iz korporacije KIA Motors stigle su prve zvanične fotografije novog Picanta.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2011.

16:38

Default images

U odnosu na prethodnika novi Picanto je duži i ima veći međuosovinski razmak.

Povodom predstavljanja prvih fotografija Picanta nove generacije, glavni Kijin dizajner, Peter Schreyer, rekao je: “Gledano sa boka vozilo karakterišu urezane i vrlo vidljive rastuće bočne linije. Rezultat je višeslojnost svetlosti koja 'razbija' visinu vozila i stvara 'spljoštenu' bočnu liniju”.

Dok je dosadašnji Picanto bio u ponudi samo kao petovratni hatchback, novi model će nuditi i verziju sa troja vrata.
Novi Picanto će nuditi četiri sasvim nova motora: 1,0- i 1,2-litarski benzinski motor, 1,0-litarski benzinski motor u kombinaciji sa LPG pogonom isključivo za evropsko tržište, a za južnoameričko tržište na raspolaganju će biti i flex fuel varijanta.

Novi Picanto, koji će kao i sve ostale Kije nuditi sedmogodišnju garanciju na celo vozilo, u serijskoj varijanti premijerno će biti predstavljen na salonu automobila u Ženevi u martu 2011. godine, a u našoj zemlji ga očekujemo već u aprilu.

KIA: Prve skice novog Picanta

Pročitajte više o modelu KIA Optima hybrid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: