Počela probna proizvodnja Punta

U kragujevačkoj fabrici automobila Zastava počela je probna proizvodnja školjki za model Punto, izjavio je agenciji Beta generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.03.2009.

14:00

Default images

Zoran Radojević rekao je da je u pogonu Karoserija sa traka sišla prva školjka za Punto koja nosi broj 7.000.001, dodajući da će u toku prvog dana proizvodnje biti napravljeno pet školjki, a da će se narednih dana taj broj popeti na deset.

Radojević je naveo da probnu proizvodnju prati direktor Fiatove fabrike u Torinu i deset stručnjaka, koji, kako je rekao, sagledavaju mogućnost da se na postojećoj opremi poveća obim proizvodnje s obzirom na veliku tražnju Punta.

"Radi se na podešavanju opreme kako bi se ujednačio kvalitet proizvodnje sa standardima Fiata i razmotrila mogućnost da se na najekonomičniji način proizvede i više vozila nego što je prvobitno bilo predviđeno", rekao je on.

Na tom poslu, dodao je Radojević, angažovano je oko 100 radnika Zastave.

Generalni direktor Zastava vozila nije želeo da kaže koliko bi mogao da bude povećan obim proizvodnje Punta, ali je podsetio da je u 2009. godini predviđena minimalna proizvodnja 15.000 vozila.

Za kupovinu kragujevačkog Punta na kredit do sada je, prema podacima Ministarstva ekonomije Srbije, pristiglo 17.880 zahteva.

Punto se, prema rečima Radojevića, proizvodi opremom koja je služila i za proizvodnju Zastave 10 i u koju je Zastava ranije investirala 12 miliona evra.

Kragujevačka fabrika automobila Zastava je u 2007. i 2008. godini proizvela oko 6.000 Zastava 10, modela identičnom Puntu. U prošloj godini prodato je oko 4.000 tih licencnih automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: