VW Golf VI konačno

Posle pet godina provedenih na tržištu Golf V dobio je svog naslednika šeste generacije čija premijera je zakazana za salon automobila u Parizu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.08.2008.

12:00

Default images

Nova generacija Golfa biće nešto veća i niža od sadašnjeg modela, dok je unutrašnjost svojim izgledom i kvalitetom upotrebljenih materijala mnogo bliža luksuznijim modelima kao što je Passat.

Najveće promene uočljive sz na prednjem delu, a Golf VI veoma jasno deli smernice dizajna sa modelom Scirocco što uključuje “nos”, prednju svetlosnu grupu i naglašene odbojnike. Bočni profil dobio je uzdižuću liniju koja je naglašena kroz oštriji zadnji deo. Masivni C stubovi naglašavaju tipičnu “golfovsku” robusnu pojavu.
Sve potencijalne kupce sigurno će privući i spisak dodatne opreme na kojem se nalaze DVD plejer, hard drive za MP3 fajlove, Keyless Entry, Intelligent Light System, Lane Assist (upozorava vozača na prelazak iz trake u traku, tempomat sa automatskim držanjem razdaljine), Park Assist druge generacije sa kamerom...

Paletu motora će činiti 1,4 litarski TSI, 1,8 litarski TFSI, i po svemu sudeći 2,0 litarski TFSI, dok će se u dizel porodici naći 1,9 litarski i 2,0 litarski TDI agregati. Kada je reč o menjačima, u opticaju će biti manuelna, automatska i DSG jedinica.
Golf VI će biti dostupan u verziji sa troje i petoro vrata i praktičnoj varijanti u vidu karavana, mada potonji neće stići na tržište pre 2010. godine.

Svoju premijeru novi Golf imaće na salonu automobila u Parizu u oktobru 2008. godine.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: