Mercedes u Srbiji?

Srbija se našla među državama u kojima bi mogla da se proizvodi nova serija Mercedesovih automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2008.

10:00

Default images

Kako prenosi nemački magazin "Auto moto sport", pozivajući se na izvore u rukovodstvu automobilskog koncerna Daimler, tokom naredne sedmice Mercedes će doneti odluku o tome gde će se nova generacija "malih vozila" Mercedesa A i B klase proizvoditi.

Ovaj list, iz izvora bliskih vrhu Daimlera, saznaje da se razgovori u ovom trenutku vode sa partnerima u Poljskoj i Rumuniji, a razmatraju se pregovori i sa Mađarskom i Srbijom.

Generalni direktor Daimlera Diter Ceče u Bremenu je najavio da će proizvodnja nove generacije Mercedesa početi 2011. godine i dodao da odluka o tome gde će se proizvoditi još nije doneta. List tvrdi da je Srbija Mercedesu ponudila povoljne subvencije, a Mađarska visoko kvalifikovanu radnu snagu.

Izvor pomenutog magazina, procenjuje da za sada najlošije karte za "sklapanje posla" sa Mercedesom ima Rumunija. Portparol ove kompanije nije želeo da komentariše tvrdnje lista, ali je rekao da će odluka o saradnji biti doneta bez ikakvih pritisaka i vremenskih ograničenja.

Izvor: Deutsche Welle

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: