Novi mikro auto za 2500 dolara

Bajaj Auto i Alijansa Renault-Nissan kreću u proizvodnju automobila kodnog naziva ULC s veleprodajnom cenom od 2500 američkih dolara

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2008.

15:04

Default images

Rajiv Bajaj, generalni direktor Bajaj Auta i Carlos Ghosn, predsednik i izvršni direktor Renault-a kao i predsednik i izvršni direktor Nissan-a, 12. maja objavili su da će pokrenuti zajedničku kompaniju kako bi proizveli automobil kodnog naziva ULC, čija će najniža veleprodajna cena iznositi 2500 dolara. Pedeset posto nove zajedničke kompanije biće u vlasništvu Bajaj Auta, 25% u vlasništvu Renault-a i 25% u vlasništvu Nissan-a.

Namenjen rastućem indijskom tržištu novih automobila, ULC će se proizvoditi u novoj fabrici koja će biti sagrađena u indijskom gradu Chakanu (država Maharaštra). Početni proizvodni kapacitet će biti 400 000 jedinica godišnje. Početak prodaje u Indiji, kao primarnom tržištu, je planiran za početak 2011., a postoji mogućnost širenja na druga rastuća svetska tržišta.

Projekat se već nalazi u fazi zajedničkog razvoja proizvoda i trebao bi ostati u okvirima ciljanog radnog učinka i troškova.

Indijska kompanija Tata Motors na 9. salonu automobila u Nju Delhiju zvanično je promovisala svoj ultrajeftini model nazvan Nano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: