Seat predstavio novu Ibizu

Kompanija Seat predstavila je novu generaciju svog modela Ibiza čija premijera je zakazana za salon automobila u Madridu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.04.2008.

11:45

Default images

Nova Ibiza bazirana je na konceptu Bocanegra koji je predstavljen na salonu automobila u Ženevi.

Seat planira da se sa redizajniranim modelom Ibiza uhvati u koštac sa konkurencijom koju čine Ford Fiesta, Opel Corsa, Volkswagen Polo, Škoda Fabija, Renault Clio, Peugeot 207 i Fiat Grande Punto.
Dizajneri kompanije Seat ozbiljno su poradili na hatchbacku, pa su bezlične linije prethodnika u potpunosti izmenjene. Par karakternih dijagonalnih linija koje su se mogle videti na Bocanegri sada krase novi kompakt.

Ibiza je dobila novo „lice“ čije će crte sigurno ulepšavati u perspektivi i ostale Seate. Najočiglednija promena je širi, tradicionalniji gril hladnjaka, koji Ibizu uvodi u smirenije vode, za razliku od aktuelnog stajlinga prednjeg dela na većini pripadnika game.

Dizajn modela za 2009. godinu potpisao je bivši stilista Lamborghinija Luc Donckerwolke.
Ispod haube nove Ibize naći će se tri benzinska motora: zapremine 1,2 litra sa 70KS, 1,4 sa 85KS i.1,6 litara sa 102KS koji će biti upareni sa petostepenim manuelnim menjače, dok će ubrzo slediti i gama TDI motora sa direktnim ubrizgavanjem.

Premijera modela Ibiza očekuje se na salonu automobile u Madridu 23. maja 2008. godine.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: