Mercedes predstavio novu B klasu

Nakon skoro tri godine provedene na tržištu, Mercede-Benz predstavio je novu, redizajniranu verziju B klase, kojoj se pridružuje i model sa oznakom BlueEfficiency.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 18.03.2008.

12:00

Default images

BlueEfficiency označava pogonsku jedinicu koja radi na komprimovani prirodni gas, uz primenu start-stop tehnologije, a novi motor svoje mesto je našao u Mercedes-Benzu B170 NGT.

Kao što to obično biva, restilizovan je fronalni deo, sa novim grilom hladnjaka, odbojnikom i haubom. Nove su i zadnje signalne grupe, kao i zadnji odbojnik. Izmene je doživeo i enterijer.

Nova paleta dostupnih naplataka je takođe tu, dok su bočni retrovizori, kao i ručke vrata u boji karoserije.
Pored B170 NGT (koji kao gorivo koristi i benzin), dostupna je lepeza agregata u koju su uključena dva turbo dizela i četiri benzinca.

Zahvaljujući brojnim tehnološkim unapređenjima na B klasi, motori sada troše 7 odsto manje goriva nego ranije.

Za sve zaljubljenike u brzinu i vrhunske performanse Mercedes je spremio i model B200 Turbo koji će pokretati dvolitarski motor na komprimovani gas sa četiri cilindra sa 193KS. Ubrzanje ovog modela do 100 kilometara, po rečima fabrike, iznosiće ispod 7.6 sekundi.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: