Osvežena Skala na salonu automobila

Zastava je na Sajmu automobila „BG Car Show“ pored brojnih noviteta, predstavila i osveženi model Skala 55.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.03.2008.

19:07

Default images

Posetioci ovogodišnjeg sajma automobila mogu da na Zastavinom štandu pogledaju modele Zastava 10, dugo očekivanu Floridu u dizel verziji i osveženi model Skala 55.

Ispod haube modela Skala 55 sada se nalazi novi, aluminijumski hladnjak, dok su ležajevi točka i homokinetički zglobovi preuzeti sa modela Zastava 10.

Sa srpskim Puntom, Skala 55 ubuduće će deliti i sirenu, podesive boćne retrovizore i centralni retrovizor. Rukohvati i brave na vratima „pozajmljeni su“ su od In porodice, koju čine modeli Koral In i Florida In, dok se za otključavanje svih vrata i pokretanje motora koristi isti ključ.

Skala 55 od sada poseduje i nova, udobnija sedišta.

Budući vlasnici će prilikom zauzimanja pozicije za upravljačem videti i novu instrument tablu sa obrtomerom i vrlo prijatnom kombinacijom plave i crvene boje.

Skala 55 se može dobiti i sa uređajem za gas (plin, TNG) bez gubitka garancije – fabrički se ugrađuje Lovato uređaj sa rezervoarom od 40 litara.

Ovaj automobil prvi put se pojavio 15. oktobra 1971. godine, pod imenom Zastava 101 i to pune tri godine pre nego što je Fiat lansirao svoj 128 sa troja vrata (128 3P) a Volkswagen svoj Golf, što znači da je bio prvi hečbek sa poprečno postavljenim motorom i menjačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: