Gorivo skuplje od vikenda?

Gorivo u Srbiji verovatno će od subote, 8. marta, poskupeti, a litar benzina približiće se ceni od 100 dinara, a možda je i preći.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 04.03.2008.

08:00

Default images

Naftni derivati na pumpama u Srbiji najverovatnije će ponovo poskupeti od vikenda, zbog rekordnih cena sirove nafte, pa će po prvi put benzini premašiti cenu od 100 dinara za litar.

Cena nafte na svetskim berzama je od poslednje promene cene derivata u Srbiji pre desetak dana, dostizala i 103 dolara za barel, što će uticati na rast cene i na domaćem tržištu.

U Ministarstvu rudarstva i energetike za B92 kažu da će u četvrtak utvrditi uticaj cena sirove nafta i kretanja dolara i na osnovu toga predložiti promenu cena derivata, ali nisu mogli da potvrde da li će, i za koliko, gorivo poskupeti.

Nove cene benzina i dizela na pumpama očekuju se od subote 8. marta 2008. godine..

Naftni derivati su 20. februara u proseku poskupeli za 4,6 dinara, najviše zbog usklađivanja akciza sa prošlogodišnjom inflacijom.

Poslednje poskupljenje cena naftnih derivata bilo je 20. februara kada je cena goriva u proseku skočila za 4.6 dinara po litru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: