Tehnički tim Opela u Kragujevcu

Tehnička ekipa nemačkog Opela uskoro će posetiti Kragujevac da bi s preduzećem Zastava AGeM konkretizovali zadatke u pripremama za montažu Opel Astre Classic u pogonima kragujevačke fabrike automobila, saopšteno je iz Zastave.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2008.

13:30

Default images

Tehnička ekipa nemačkog proizvođača automobila Opel uskoro će posetiti Kragujevac da bi s preduzećem Zastava AGeM konkretizovali zadatke u pripremama za montažu Opel Astre Classic u pogonima kragujevačke fabrike automobila, saopšteno je iz Zastave.

"Poseta tehničke ekipe rezultat je aneksa ugovora Grupe Zastava vozila i kompanije General Motors kojim je precizirana pomoć Zastavi u cilju prenosa Opelove tehnologije u Kragujevac za montažu modela Astra”, navedeno je u saopštenje direktora Zastave AGeM Zorana Stošića.

On je ocenio da će to omogućiti odgovarajuću realizaciju zajedničkog projekta i početak nabavke opreme.

Naglasivši da su aneksom ugovora o tehničkoj pomoći definisani tehnička dokumentacija kao osnov za pripremu proizvodnje, obuka radnika i inženjerska podrška Zastavi.
Stošić je najavio da će na predstojećem sastanku tehničkih timova Zastave i Opela biti usaglašeni stavovi za nabavku opreme za zavarivanje i sklapanje "školjke", što je prvi u nizu zadataka koji predstoje.

Preduzeće Zastava AGeM formirano je da bi se realizovao ugovor Grupe Zastava vozila i kompanije General Motors, potpisan 19. jula 2007. godine, kojim je precizirano sklapanje automobila Opel Astra u pogonima kragujevačke fabrike u trećem kvartalu 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: