Škoda niže uspehe u Indiji

Najveći češki proizvođač automobila Škoda auto predstaviće na sajmu Auto Expo u Nju Delhiju novu generaciju malog automobila Škoda Fabia.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2008.

13:00

Default images

Na prvom ovogodišnjem sajmu automobila svetskog značaja, koji će se u glavnom gradu Indije održati od 10. do 17. januara 2008. godine, predstaviće se 1.200 izlagača.

Na štandu Škode biće izloženo sedam modela Fabie, uključujući atraktivnu verziju Sport Stayling kit i ekološku verziju GreenLine TDI.

Škodin model Octavia Tour, namenjen vožnji u terenskim uslovima, sa šasijom izdignutom od zemlje, biće predstavljena u verzijama Ambijenta i Elegance. Sastavni deo prezentacije činiće i Superb koji je veoma dobro prihvaćen na indijskom tržištu.
Sva Škodina vozila u Indiji prodaju se opremljena vazdušnim jastucima za vozača i suvozača, imobilizatorom, pojačivačem upravljanja, klimatizacijom i centralnom bravom, kao i CD i MP3 plejerima.

Zahvaljujući toj opremi, u Indiji se Škode smatraju luksuznim vozilima, u rangu sa Volkswagenom i Mercedesom.

Na indijskim putevima, kojima vladaju mali Fiati i domache marke Tata i Maruti, Škoda Octavia izdvaja se veličinom. Indijski mediji svrstavaju ovaj model u rang Toyotinog modela Corolla. Cene vozila te klase premašuju cenu od 17.254 evra, što ograničava broj potencijalnih kupaca.

Indijsko tržište automobila stalno raste. Dok je na prelomu dva veka srednjoj klasi pripadalo 80 miliona ljudi, danas je to već 400 miliona. "To je tržište veličine Evropske unije", kako je ukazao jedan od auto dilera u Indiji.

U toj zemlji godišnje se proizvede više od 10 miliona vozila. Većinu čine dvotočkaši - mopedi i skuteri, milion proizvedenih vozila su modeli marke Maruti na tri točka, a oko 1,3 miliona su putnička i privredna vozila na četiri točka.
Škodina fabrika u Aurabangadu, 300 kilometara od Bombaja, u kojoj se proizvode Octavie, ima kapacitet 30.000 vozila godišnje, ali radi sa pola snage.

Najveće interesovanje vlada za jeftina vozila do 3.450 evra. Upravo na predstojećem sajmu indijski koncern Tata namerava da predstavi komercijalnu verziju najjeftinijeg auta na svetu.

Vozilo sa četiri sedišta, u saradnji sa italijanskim Fiatom, trebalo bi da košta oko 2.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: