Restilizovani Picanto u Srbiji

Nakon dolaska prvog „made in Europe“ modela korejske marke Cee'da, pa zatim njegovog karavanskog brata, konačno, tu je i simpatični mališan pod imenom Picanto.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.12.2007.

09:00

Default images

Sa ulaskom u 2008. godinu modelnu godinu korejski mališa dobio je konkretni „facelift“. Promene su vezane kako za spoljnji izgled, tako i za unutrašnjost.

Mladalački aspekt Picanta istaknut je ublaženim linijama prednjeg dela, uz prisustvo trapeziodne maske hladnjaka sa crnom mrežastom strukturom. Branici su čvršći i otporniji na udarce, s tim što zadnji branik poseduje integrisane parking senzore. U izbor je ušlo i pet novih boja karoserije.
Paleta agregata sastoji se od tri motora, koji se odlikuju štedljivošću, čistoćom i solidnim performansama. Benzinski dvojac čine 1,0 litarska jedinica sa 63 KS i 1,1 litarski motor sa 65 KS.

Za ljubitelje dizela tu je trocilindarski motor zapremine 1,1 litra koji isporučuje 75 KS uz, za ovaj segment sjajan, obrtni moment od 153 Nm.
Kijin gradski mališan ističe se i svojom cenom. Za Picanta u verziji pogonjenoj 1,0 litarskim benzincem i osnovnim paketom opreme potrebno je izdvojiti 7 490 evra.

Najskuplji Picanto u EX paketu opreme košta 11 290 evra.

Ono što treba naglasiti je da je na lageru 90 vozila, od kojih je 20 sa dizel motorima. Ova brojka čini kompletnu kampanju prodaje, a već je kaparisano i uplaćeno 40 vozila.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: