Lexusovo ekstremno iznenađenje

Lexus se očigledno ne šali u svojim namerama da pomrsi račune BMW-u M3, Mercedesu C63 AMG i Audiju RS4.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2007.

09:00

Default images

Mada je naprevljen veliki iskorak u odnosu na ostatak game sa modelom IS-F pogonjenim V8 agregatom, izgleda da Toyota sprema još „ekstremnije“ iznenađenje sa oznakom IS-F/R.

Iz Yamahinog 5,0 litarskog V8 motora izvučeno je dodatnih 12 KS, tako da ih sada ima ukupno 429, dok je maksimalni obrtni moment podignut na 510 Nm.
Na prvi pogled, neznatna pojačanja.., međutim, kada se uzme u obzir redukcija mase vozila od 100 kg, tada stvari postaju jasnije. Iz iskustava proizvođača super sportiskih automobila poput Ferrarija, Lamborghinija, Porschea, upravo je to dobitna formula za ostvarivanje vrhunskih performansi.

U potrazi za savršenstvom, još jedan segment raste, a to je cena, koja će biti skoro 50 procenata veća u odnosu na standardan model, i kretaće se oko 100 000 dolara. Mnogo?

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: