Otvoren BG CAR SHOW 01

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 14.03.2006.

21:29

Default images

Kupci automobila su i ovoga puta imali najviše razloga za radost, kako zbog bogate ponude modela, tako i zbog velikih popusta. Lizing kompanije su se opet utrkivale među sobom u trci za klijentima, a novinu predstavlja operativni lizing, koji je sada dostupan i našim građanima.
posetioci nisu izneverili organizatora ni pored upornog snega
BG CAR SHOW 01 je nova, a opet u velikoj meri slična manifestecija mnogobrojnim salonima automobila održanim u našem glavnom gradu. Mnogo lepih automobila i još lepših hostesa svakako je bio dovoljan razlog da većini posetilaca izmami osmeh na licu. Organizator je mahom ispunio najave – svi štandovi su imali jedinstven izgled sa "mirisom" trkačke piste i tzv. "checkered flag" dizajnom.

Iako su mnogi došli praznih džepova bilo je, naravno, i onih koji su kupovali. Međutim, stvari su se i kod nas promenile, pa su kupci postali izbirljiviji a prodavci mnogo ljubazniji. Četvorocifreni popusti "pljuštali" su na sve strane, a hostese su ovoga puta za promenu bile pristojno obučene.

Manje gužve, ali i atraktivnije devojke nalazile su se u hali 3, zajedno sa dvotočkašima svih poznatih svetskih brendova – od Yamahe, Honde i BMW-a, pa do robustnih KTM-a i štedljivih skutera iz Peugeota i Derbija, ali i prelepih kreacija iz Gilere i Aprilie.

Ipak, ono što je većinu posetilaca zanimalo jesu premijere iz Ženeve, ali i koliko može da se ušpara kupovinom na sajmu.

Lepi popusti, nema šta

jedan od premijerno prikazanih modela - Hyundai Accent
Najveći popust imali su automobili marke Ford i Renault, sa njihovim akcijama "PDV=0", odnosno "Zeleno srce". Drugim rečima, svi Fordovi modeli jeftiniji su za 15,25%, dok Renault za vaš stari automobil (koji će biti recikliran) daje najmanje 1.100 evra.

Tako, na primer, možete kupiti Clio II i Thaliu za 8.500 evra (umesto 9.989 i 9.689 evra), Clio III za 10.428 evra umesto 11.528 evra dok, a ukoliko se odlučite da pazarite bilo koju verziju Megana, možete uštedeti 1.500 evra. Najsrećniji će biti oni koji su se već odlučuli za kupovinu Lagune ili Espace, jer će im u džepu ostati tačno 2.000 evra više.

Korejska Kia je eventualne kupce takođe stavila na "slatke muke" popustima od 1.000 evra za modele Picanto i Rio, dok se Cerato i model K 2500 može kupiti sa popustom od 2.000 evra. Terenci Sportage i Sorento jeftiniji su za 2.500 evra, a oni racionalniji će sigurno obratiti pažnju na Kiu Carnival LX 2.2, koja se nudi po ceni od 23.490 evra, što je za 4.000 evra niže od redovne cene.
sportski kabrioleti sklapaju svoje krovove samo u zatvorenom
Nissan takođe nije sebi dozvolio "luksuz" da se ne pojavi na Beogradskom sajmu, te je predstavio sve ono najbolje što ovaj brend ima, takođe sa darežljivim popustima. Tako je Micra mogla da se pazari za 1.000 evra manje nego inače, dok su kupci terenaca mogli da se nadaju lepom poklonu od 2.000 evra.

Prilično široke ruke je i Toyota, koja je za modele Corolla, Corolla Verso i Avensis "pecala" kupce popustom od okruglo 1.000 evra. Mitsubishi je takođe sve svoje modele nudio po znatno povoljnijim cenama, pa za vreme BG CAR SHOW 01 možete postati vlasnik Colta za samo 11.990 evra.

Delta M je za automobile marke Alfa Romeo i Honda takođe nudila lep popust od 5% na ocarinjeni iznos, dok se atraktivni Grande Punto prodavao za 350 evra manje. Modeli brenda Lancia su isto mogli da se kupe po nižim cenama, pa tako Lancia Y 1.2 16V Argento košta 15.281 evra (450 evra manje od zvanične cene).
Masserati je svojim modelima privukao veliku pažnju posetilaca
Mercedes je sa svojim modelima znatno ulepšao BG CAR SHOW 01, ali nije ponudio popust kupcima kojih je, kao i uvek, bilo sasvim dovoljno za ove limuzine sa srebrnom zvezdom na nosu. Zato je sestrinski brend Chrysler bio široke ruke, sa popustima od 2.000 evra za modele Neon i Sebring, odnosno 3.500 evra za atraktivni kupe Crossfire i elegatni karavan 300C Touring, dok će kupci limuzine C300 uštedeti 3.000 evra. I originalni PT Cruiser je na sajamskom popustu, doduše od 1.500 evra. Jeep, brend u okviru koncerna Daimler-Chrysler, nudio je svoj Grand Cherokee sa sniženjem od 2.500 evra, dok je skromniji Wrangler mogao da se kupi sa popustom od 1.500 evra.

Japanska Mazda nudi popust od 600 evra za Mazdu 3, a osvežena Mazda 6 se može pazariti za 800 evra manje nego inače. Škoda je takođe bila prisutna i sve svoje modele ponudila kupcima po cenama nižim za 5%.

Više nego dovoljno luksuza

nagrada ovogodišnjeg salona èeka novog vlasnika
Oni najatraktivniji automobili po pravilu basnoslovno koštaju, ali im se svakako treba diviti i pokloniti. Tu pre svega mislim na automobile marke Maserati (uspešno su odmenili Porsche, koji je ovoga puta izostao), koji su privlačili najviše pažnje onih vatrenih zaljubljenika u automobile, a pored njih su svojom gorostasnom pojavom terenci marke Hummer činili maksimalni mogući kontrast.

Takođe su i BMW, ali i švedski Saab izložili ono najbolje što u ovom trenutku imaju, a isto važi i za korejski SsangYong, koji sa svojim modelima sa dominantnim "azijskim" dizajnom nije mogao da ostane neprimećen.
kao i uvek, poslovne limuzine zauzimaju vidne pozicije
Oni mlađi su se opet divili različitim verzijama "malog" Minija, dok su oni stariji uzdisali pored avangardnih Citroënovih modela koji poslednjih godina doživljavaju pravu renesensu.

Hyundai je takođe imao nekoliko lukzuznih modela na svom štandu, a nije se osramatio ni Suzuki, kao ni naša Zastava koja je, po prvi put posle nekoliko decenija, izložila model vredan pažnje – Z10, dok je glavni konkurent kragujevačkom automobilu na domaćem tržištu – Dacia, prikazala sve verzije Logana. 

Neki brendovi su propustili da prikažu svoje adute iz ovog ili onog razloga, što sigurno nije obradovalo pojedine posetioce ove manifestacije, koji su to pod kupolama znali poprilično "sočno" da prokomentarišu širokim dijapazonom domaćih živopisnih glagola prikladnih za trenutke velikog razočarenja.
podloga je iste boje za sve, razlikuju se automobili
Može se zaključiti da je organizator uspešno položio ispit, uz primedbu da su nam devojke i dalje najlepše, a novčanici još uvek najtanji.

Ukoliko volite automobile, pozivamo vas da dođete na BG CAR SHOW 01 i ugodno provedete nekoliko sati uz metalne lepotane. Ukoliko to, pak, niste u prilici, narednih dana na ovim stranicama moćićete da pročite osvrt na modele koji su izloženi u halama, kao i komentare autora ove rubrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: