I Audi sanja električne snove: Novi SUV na struju debituje u Ženevi

Audi će na ženevskom auto-salonu predstaviti koncept Q4 e-tron sa električnim pogonom.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2019.

09:25

I Audi sanja električne snove: Novi SUV na struju debituje u Ženevi

Volkswagen je svoj ambiciozni plan da postane globalni lider u proizvodnji električnih automobila (EV) potvrdio ulaganjem 80 milijardi evra kako bi masovnu proizvodnju električnih vozila učinio profitabilnom.

Audi - kao deo VW grupacije, takođe se okreće modelima na struju. Posle prvog produkcijskog vozila na električni pogon – modela E-tron koji je imao premijeru početkom prošle jeseni, krajem novembra predstavljen je i koncept E-tron GT.

Samo par meseci kasnije, posetioci sajma automobila u Ženevi imaće priliku da vide još jedno Audijevo vozilo na električni pogon – koncept Audi Q4 e-tron.
Nemački proizvođač je uoči svetske premijere ovog automobila objavio prve dizajnerske crteže vozila koje ima povišeno odstojanje od tla, ali i silueta kupea.

Deatlji o pogonskom sistemu za sada nisu poznati, ali očekuje se da će koncept Q4 e-tron imati sličnu konfiguraciju kao prvi serijski Audi na struju, SUV E-tron. To znači da bi automobil trebalo da dobija snagu od dva elektromotora i da ima pogon na sva 4 točka.

Više detalja o ovom električnom automobilu biće poznato uoči početka ženevskog auto-salona, a Audi je najavio da će serijska proizvodnja modela Q4 e-tron startovati 2020. ili 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: