Subaru će u 2019. predstaviti i novi Outback

Novi Outback trebalo bi da stigne u prodajne salone krajem ove ili početkom sledeće godine.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 10.02.2019.

14:45

Subaru će u 2019. predstaviti i novi Outback
Novi Subaru Legacy (ilustracija)

Subaru je na aktuelnom sajmu automobila u Čikagu održao premijeru nove, sedme generacije limuzine Legacy, a sledeći logičan potez je lansiranje karavan varijante sa povišenim klirensom, modela Outback.

Očekuje se da nova generacija Outbacka bude bazirana na Subaru Global Platform mehaničkoj osnovi, a paleta motora bila bi preuzeta iz novog Legacy-ja.

Osnovni model za pogon bi koristio atmosferski 2.5 litarski četvorocilindarski bokser sa 185 KS i 240 Nm, dok bi kupcima bio na raspolaganju i 2.4 litarski turbo bokser sa 260 KS i 375 Nm.

Obe varijante imale bi pogon na sva 4 točka, uz automatski CVT menjač kao jedinu opciju.

Uz karakterističnu karavansku karoseriju i povišeno odstojanje od tla, Outback će se u svom prednjem delu stilski oslanjati na novi Legacy.

I dok će se Legacy prodavati već od jeseni, novi Subaru Outback će, u zavisnosti od datuma premijere, u prodajne salone stići najverovatnije pred kraj 2019, a najkasnije početkom 2020. godine.
Novi Legacy - pogled na komandu tablu (ilustracija)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: