Infiniti predstavio QX Inspiration – EV SUV sa "žestokim" ubrzanjem

Japanska kompanija Infiniti skinuo je pokrivač sa svog potpuno električnog SUV-a, koncepta QX Inspiration.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2019.

17:35

Infiniti predstavio QX Inspiration – EV SUV sa

QX Inspiration pre svega pokazuje pravac kojim će se kretati Infiniti u budućnosti kada je u pitanju dizajn električnih automobila.

Dugačak 4.650 milimetara QX Inspiration je otprilike iste veličine kao novi QX50 ali drastično drugačijeg dizajna sa izbalansiranim oblikom i prelazima sa prednjeg na zadnji deo vozila.

"Izbacivanje" SUS motora je omogućilo dizajnerima da uklone veliki prednji usisnik vazduha i zameni ga uglađenom površinom preko koje dominira natpis Infiniti uz logo kompanije.
Vozilo na masivnim 22-inčnim felnama je izabacivanjem standardnog motora profitiralo i u unutrašnjosti koja je pomerena više unapred pa automobil ima balansiran profil.

Međutim, izbacivanje V8 agregata ne znači i manjak performansi, iz Infinitija obećavaju da će električni pogon pratiti robusnost dizajna.

Čelnici nisu saopštili detalje, ali se pretpostavlja da QX Inspiration poseduje baterijsko pakovanje ispod poda koje napaja dva elektromotora, po jedan za svaku osovinu.
Iz Infinitija obećavaju "žestoko momentalno ubzranje" kombinovano sa niskim težištem za maksimalno poverenje u vozilo u svim situacijama.

Nissanov premijum brend nije najavio ni da li će QX Inspiration dobiti produkcijsku verziju, ali je glasnik namere Infinitija da napravi potpuno električni SUV srednje veličine.

Biće pravljen na platformi rezervisanoj isključivo za EV automobile, sa pogonom na sva četiri točka i parom elektromotora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: