Deoničar FCA traži promenu imena u JeepRAM, prodaju Alfa Romea

Jedan od višegodišnjih deoničara Fiat Chrysler Automobila (FCA) predložio je Upravnom odboru italijansko-američke korporacije neke drastične promene.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 11.11.2018.

11:00

Deoničar FCA traži promenu imena u JeepRAM, prodaju Alfa Romea

Vlasnik kompanije ADW Capital Management LLC, deoničara FCA, 34-godišnji Adam Vajden obratio se UO sa predlozima za koje veruje da će povećati vrednost kompanije.

Vajden pre svega predlaže da kompanija predlaže ime u JeepRAM, s obzirom da su ta dva brenda najsnažniji u portfoliju kompanije i donose najviše prihoda te da bi to značajno popravili status na tržištu.

Osim toga, Vajden predlaže i saradnju FIAT-a sa drugim proizvođačem fokusiranim na Evropu, kao i odrajanje u posebne jedinice ili čak prodaju brendova Maserati i Alfa Romeo.

Na kraju predlaže nešto što se već godinama često pominje u vezi sa FCA – spajanje sa drugim proizvođačem. Vajden smatra da bi spajanje sa nekim drugim severnoameričkim proizvođačem poput GM smanjio troškove.

Međutim, AWD nije među 100 najvećih deoničara FCA pa je njegov uticaj na ostale deoničare i UO ograničen. S druge strane, ako bi Exor NV imao slične ideje, sa više od 50% glasačkih prava bi lako mogao da napravi promene koje želi.

FCA nije želeo da komentariše predloge Vajdena, već je naglasio da se prati poslovni plan do 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: