Mask: Stiže još jeftiniji Model 3

Izvršni direktor Tesle, Ilon Mask, najavio je početak prodaje do sada najpristupačnije verzije najtraženijeg modela te kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.10.2018.

13:20

Mask: Stiže još jeftiniji Model 3

Mask je u četvrtak objavio na Tviteru da je počela prodaja Modela 3, koji uz federalne i lokalne subvencije u Kaliforniji košta 35.000 dolara.

Na sajtu kompanije navedena je osnovna cena od 45.000, u koju nisu uračunate beneficije i subvencije, koje u Kaliforniji – američkoj saveznoj državi najnaklonjenijoj električnim automobilima – umanjuju troškove nabavke Modela 3 za čak 10.000 dolara.

Tesla ide i korak dalje, pa "realnu" cenu vozila procenjuje na svega 30.700 dolara, kada se uračunaju uštede na gorivu koji bi potrošio auto slične veličine sa benzinskim motorom.

Trenutno najjeftiniji Model 3 ima projektovanu autonomiju u vožnji do 260 milja (418 km), sa potpuno napunjenim baterijama. Iz Tesle su za CNBC saopštili da je "nastavljen postepeni rast prodaje Modela 3 i da se proizvodnja stabilizovala" što je kompaniji omogućilo da kupcima ponudi raznovrsne verzije ovog automobila.

U toj kompaniji kažu da su tokom ove sedmice ponudu za kupce u SAD i Kanadi proširili modelom sa paketom baterija koji omogućava srednji radijus kretanja – ovaj model pozicioniran je između standardne varijante Modela 3 i one sa produženim radijusom kretanja.

Takođe, navodi se da kupci koji naruče model sa standardnim paketom baterija sada čekaju 4-6 meseci na isporuku svog vozila.

Podsećamo, Mask je 2016. godine prilikom predstavljanja Modela 3 najavio da će najjeftinija verzija koštati 35.000 dolara, ali bez uračunatih subvencija, što znači da će kupci morati još da sačekaju da kompanija počne da nudi najpristupačniju varijatu ove električne limuzine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: