Ford će imati indijske benzince

Američki Ford i indijska Mahindra dogovorili su partnerstvo koje obuhvata motore i sisteme povezivanja automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.10.2018.

18:45

Ford će imati indijske benzince
Foto: EPA/QUIQUE GARCIA

Prema ovoj saradnji Ford će od 2020. godine u svojim vozilima koristiti manje benzinske motore razvijene od strane indijskog automobilskog giganta.

U međuvremenu, dve kompanije će zajedno raditi na razvoju sistema daljinskog prenosa podataka između kontrolnih jedinica automobila.

Ovaj sistem omogućiće kontrolu praćenja vozila i može biti integrisan u GPS sisteme uz WiFi i LTE.

Dva giganta su saradnju počela još u septembru prošle godine, a dodatno je ojačali u martu ove, a obohvatala je saradnju u razvoju kompaktnih i srednjih automobila SUV segmenta, kao i električnih vozila.

Saradnja Forda i Mahindre je samo jedna u nizu između velikih automobilskih kompanija koje se udružuju u razvoju novih tehnologija kako bi umanjili troškove.

Ford, između ostalih, tesno sarađuje i sa nemačkim Volkswagenom, pa se poslednjih dana čak šuška i o mogućoj integraciji dva giganta čime bismo dobili "superproizvođača".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: