Toyotin potez koji niko nije primetio u Evropi

Japanski gigant Toyota povukao je jedan nimalo beznačajan potez u Evropi, ali to niko nije primetio.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 17.08.2018.

18:00

Toyotin potez koji niko nije primetio u Evropi

Naime, Toyota je još u oktobru prestala sa proizvodnjom svog minivena Versa, ali je prodaja nastavljena preko interneta donedavno.

Međutim, neverovatna je činjenica da je Toyota odavno izbrisala Verso iz ponude sa svojih zvaničnih sajtova u nekoliko velikih evropskih zemalja (Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Italija, Španija), a da to niko nije primetio.

Tako da su kupci koji su pre svega tražili praktičan model u okviru Toyote, morali da se zadovoljen Aurisom Touring Sports, RAV4, Land Cruiserom ili ProAce Versom.

S obzirom na slabu potražnju, na šta ukazuje i to kako je povlačenje Versa proteklo neprimetno, teško je očekivati da Toyota radi na novom kompaktnom MPV.

Pre je realno da Toyota krene stopama Peugeota čiji je neprivlačni minivan 3008 evoluirao u jedan od najtraženijih kompaktnih krosovera na svetu, ili kao što je Seat u kratkom vremenu izbacio tri nova modela s visokim klirensom – Aronu, Atecu i Tarraco, koji će uskoro biti predstavljen javnosti.

Što se tiče fanatičnih ljubitelja MVP segmenta, nisu potpuno zaboravljeni u Evropi. I dalje je više nego aktuelna druga generacija Volkswagen Tourana (2015), Citroen C4 Picasso je početkom ove godine "postao" SpaceTourer, tu je i četvrta generacija Renault Scenica, dok Opel i dalje nudi Zafiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: