Alfa Romeo pokušava da razbije SUV monotoniju

U moru SUV i električnih automobila koji dominiraju auto-industrijom poslednjih godina, italijanski velikan Alfa Romeo pokušava da razbije tu monotoniju.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 17.08.2018.

10:15

Alfa Romeo pokušava da razbije SUV monotoniju

U okviru petogodišnjeg plana FCA grupacije predviđeno je 26 novih ili unapređenih Alfa Romeo modela.

Međutim, ljubitelji ovih proizvođača ali i visokih performansi s posebnim nestrpljenjem iščekuju dve "zveri".

Jedna je povratak superautomobila 8C koji bi trebalo da ima više od 700 KS, a drugi je GTV Coupe, koji će u suštini biti kupe verzija Giulije Quadrifoglio.

Međutim, spekuliše se da bi Alfa mogla da dodatno proširi ovu atraktivnu liniju, kabriolet verzijom GTV-a.

Kako prenose pojedini mediji, GTV sa pokretnim čvrstim krovom bi trebalo da se pojavi 2021, 18 meseci pre Spider verzije.

Oba automobila će se naći klasu ispod moćnog 8C, a biće zasnovani na istoj bazi kao Giulia i Stelvio.

Bez obzira na verziju, Alfa GTV će pod haubom imati isti 2,9-litarski agregat kao Giulia Quadrifoglio, a sa električnom podrškom bi trebalo da razvija oko 600 KS, uz pogon na sva četiri točka kao standardnu opciju.

Ostatak ponude Alfa Romea predstavljaće nove verzije već postojećih modela poput Giuliette, ali i novi krosoveri C i E segmenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: