Mercedesov električni SUV postepeno otkriva "lice" FOTO

Mercedes EQC ušao je u novu fazu testiranja na javni putevima, a umesto masivne "kamuflaže", sada je presvučen samo maskirnom folijom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 10.08.2018.

17:09

Mercedesov električni SUV postepeno otkriva
Koncept Mercedes Generation EQ iz 2016.

Nemački auto-gigant polako hvata priključak sa kompanijama koje su već prisutne na tržištu sa svojim električnim modelima, pa se očekuje da u septembru predstavi produkcijsku verziju svog prvog krosovera/SUV-a koji je isključivo konstruisan kao automobil sa pogonom na struju.

Mercedes EQC je odgovor na automobile kao što je Tesla Model X ili Jaguar I-Pace, a proizvodiće se u okviru novog podbrenda EQ.
Foto: CarPix/CarScoops
Kompanija iz Štutgarta napravila je skoro 200 prototipova ovog vozila, koje intezvno ispituje u različitim klimatskim uslovima i na različitim vrstama puteva širom sveta – od Evrope, preko Bliskog istoka i Kine, pa do SAD i Južne Afrike.

Test-prototip koji je prikazan na novim fotografijama ima kamuflažu svedenu samo na maskirnu foliju, pa se već naziru detalji i konačan oblik automobila.
Foto: CarPix/CarScoops
Po svemu sudeći, produkcijski model predstavlja mešavinu koncepta Generation EQ iz 2016. i Mercedesa GLC.

Maska hladnjaka, koja na električnom automobilu gubi svoju prvobitnu ulogu i ima samo estetsku funkciju, imaće konvencionalniji dizajne nego na konceptu od pre dve godine.
Foto: CarPix/CarScoops
Unutrašnjosti, koja se delimično vidi na jednoj od fotografija, opremljena je komandnom tablom sačinjenom od dva spojena displeja, kao kod ostalih najnovijih Mercedesovih modela.
Foto: CarPix/CarScoops
Mercedes je najavio da će EQC imati autonomiju u vožnji od oko 500 km, sa baterijom kapaciteta 70 kWh.

Poređenja radi, Jaguar I-Pace sa baterijom od 90 kWh može da pređe maksimalno 475 km, dok Tesla Model X sa baterijom od 75 kWh može da se vozi 417 km, a sa onom kapaciteta 100 kWh, maksimalno prelazi 565 km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: