Fordov novi SUV je u stvari – Kinez

Američki gigant Ford predstavio je svoj novi SUV namenjen tržištu van SAD, pre svega u Kini.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2018.

18:00

Fordov novi SUV je u stvari – Kinez
Foto: Ford

U pitanju je kompaktni krosover pod nazivom Territory, za koji Ford obećava da će biti pristupačan koliko i napredan za lokalno tržište.

Međutim, novi Ford u stvari nije Ford, već je u pitanju prerađena verzija kineskog JMC Yusheng S330 na koju je stavljen karakteristični "blue oval" amblem.

Da ironija bude još veća, Yusheng S330 deli platformu sa modelom LandWind X7, koji je u suštini klon Range Rovera Evoque.
Foto: Ford
Ipak, za razliku od JMC-ovog proizvoda, Fordov ima tri pogonske verzije – na čisto gorivo, 48-voltni polu-hibrid i plug-in hybrid.

Detalji nisu saopšteni, ali se pretpostavlja da je pod haubom isti 1,5-litarski turbo kao u S330, sa 165 KS.

Što se tiče dizajna, Terrotory i S330 "dele" samo "plivajući" krov i lukove iznad točkova, dok je Fordova verzija dobila karakterističnu heksagonalnu masku, LED farove, jedinstvene maglenke, felne i dodatne obloge kako bi dobio "siroviji" izgled.
Foto: Ford
Unutrašnjost je takođe nova, Territory ima kožna sedišta i standardni Fordov multimedijalni sistem, a izborna tehnologija je glasovna kontrola na mandarinskom (kineskom) jeziku i Fordov Co-Pilot360 bezbednosni sistem.

Ford Territory će debitovati u septembru na Motor šou u Čengduu, a navodno će imati sličnu cenu kao S330, a JMC-ov SUV koji je u prodaji od 2016. košta oko 7.300 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: