Sunovrat kabrioleta, još jedan brend bez "vetra u kosi"

Kompaktni kabiolet Cascada više se ne nalazi u ponudi Vauxhalla u UK i Irskoj.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.07.2018.

12:15

Sunovrat kabrioleta, još jedan brend bez
Vauxhall Cascada

Odluka o ukidanju doneta je pre par meseci, ali se Cascada u međuvremenu i dalje prodavala zahvaljujući zalihama vozila na lageru, piše Autocar.

Kao razlog za gašenje kabrioleta navodi se slaba prodaja, s obzirom da je Vauxhall u 2017. u Ujedinjenom Kraljevstvu isporučio kupcima svega 220 Cascada.

Ni na samom početku prodaje Cascada - koja praktično predstavlja kabrio verziju Astre - nije bila previše tražena, pa je prve godine na Ostrvu plasirano samo 850 jedinica.
Opel Cascada
Iako ju je Vauxhall ukinuo, Cascada je i dalje dostupna na drugim evropskim tržištima, na kojima se prodaje pod značkom marke Opel.

Ovaj četvorosed sa otvorenim krovom nastao je u periodu kada je Opel/Vauxhall bio deo General Motorsa, a Cascada je u SAD i danas dostupna u okviru brenda Buick.
Renault Megane Coupe Cabriolet iz 2014.
Vauxhall za sada ne planira da kompaktni kabriolet zameni nekim sličnim vozilom, a očekuje se da ista sudbina zadesi model Opel Cascada kada jednog dana ovaj nemački brend - koji je kao i Vauxhall sada u vlasništvu francuskog PSA – odluči da ga povuče iz prodaje.

Naime, kabrioleti su sve ređe zastupnjeni u ponudi “mejnstrim” proizvođača jer na tržištu vlada sva manje interesovanje kupaca za ovim modelima.

Pre brenda Vauxhall, slične kompaktne kabriolete ukinuli su Ford (u okviru modela Focus), Renault (Megane) i Peugeot (308).
Ford Focus Coupe Cabriolet iz 2008.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: