Maskirana Toyota Supra debitovala u Gudvudu (VIDEO)

Nova Toyota Supra pojavila se pred publikom na manifestaciji “Goodwood Festival of Speed” koja se tokom vikenda održava u Velikoj Britaniji.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.07.2018.

08:50

Maskirana Toyota Supra debitovala u Gudvudu (VIDEO)

Tradicionalna godišnja smotra novih modela privukla je brojne svetske proizvođače koji su predstavili posetiocima najnovije sportske automobilime iz svoje produkcije.

Kao što je najavljeno, Toyota se pojavila sa pretpodukcijskom Suprom koja je za nastup u Gudvudu stigla "kamuflirana" u maskirnu foliju i sa fabričkom oznakom A90, a publika je mogla da čuje zvuk motora ovog automobila i da ga vidi u akciji na stazi: Kao što je već poznato, nova Supra nastala je u saradnji sa BMW-om. Dve kompanije dogovorile su se da zajedničkim snagama razviju dva nova modela, Toyotu Supru i BMW Z4, kako bi smanjili troškove.

Tako će Supra i Z4 deliti mehaničku osnovu, a očekuje se da japanski model dobije i pogonsku jedinicu iz BMW-a.
Pretpostavlja se da se ispod haube nove Supre nalazi 3.0 litarski TwinPower Turbo sa 6 cilindara, koji isporučuje oko 340 ks (250 kW) i 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

To bi trebalo da bude dovoljno da automobil težak oko 1,5 t ubrza iz mesta do stotke za 3,8 s.
Pored ovog motora, u ponudi će biti i bazična verzija, za koju se veruje da je pogoni četvorocilindarski 2.0 turbo benzinac sa oko 250 ks (185 kW).

Datum zvanične svetske premijere nove Supre nije poznat, ali očekuje se da to bude do kraja godine. Početna cena automobila u SAD iznosiće 63.500 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: