Patentni crteži otkrivaju rivala Audija Q2 iz Francuske

Luksuzna marka DS, u vlasništvu francuske grupacije PSA biće uskoro bogatija za još jedan krosover - DS3 Crossback.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2018.

09:23

Patentni crteži otkrivaju rivala Audija Q2 iz Francuske

DS3 Crossback pripada segmentu premijum potkompaktnih SUV/krosovera, klasi u kojoj se nalaze modeli poput Audija Q2 i MINI-ja Countryman.

Kao prvi automobil PSA grupe koji će biti zasnovan na novoj CMP mehaničkoj platformi, DS3 Crossback će imati mogućnost ugradnje električnog pogona, a potpuno elektrifikovana verzija imaće autonomiju u vožnji i do 450 km.
Patentni crteži pokazuju da će DS3 Crossback imati neke stilske detalje preuzete sa većeg krosover modela - DS7 Crossback.

Napred se ističe šestougaona maska hladnjaka, kao oblik koji je veoma popularan u savremenoj auto-industriji. Prednje svetlosne grupe su dvodelne, uz trakasta, vertikalno orijentisana LED dnevna svetla na rubovima branika.
Na bočnoj strani automobila izdvaja se neobičan oblik zadnjih vrata na delu koji se naslanja na "B" stub, kao rešenje već viđeno na modelu DS3, dok se DS pozadi odlučio za tanka stop svetla, međusobno spojena ukrasnom lajsnom.

U kabini dominira veliki ekran multimedijalnog sistema na vrhu centralne konzole, uz stilske detalje u obliku romba, kao što su središnji ventilacioni otvori ili prorez na donjem delu volana.
DS3 Crossback imaće premijeru na sajmu automobila u Parizu, početkom oktobra.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: