FCA bi trebalo da se zabrine, Cherokee izluđuje Australijance

Aktuelna generacija Jeep Grand Cherokee neće se u Australiji pamtiti kao pouzdan automobil.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2018.

18:45

FCA bi trebalo da se zabrine, Cherokee izluđuje Australijance

Vozilo predstavljeno 2011. godine imao je čak 20 opoziva zbog različitih problema.

Poslednji se dogodio nedavno zbog greške sa softverom tempomata (cruise control) koji može da izazove povećanje ili ograničenje brzine.

Ukoliko vozač ne izbaci menjač iz brzine ili kočenjem zaustavi vozilo, rizikuje udes, saopštio je proizvođač FCA.

U Australiji je ukupno opozvano 4.095 jedinica Jeep Grand Cherokeeja proizvedenih u periodu 2014-2018. zbog ovog problema.

Prošle nedelje proizvođač je opozvao 2.900 Cherokeeja zbog identičnog problema, a zbog iste stvari je na popravci završilo i 1.941 Chrysler 300s proizvedenih 2014-2018.

FCA je u aprilu opozvao 2.350 Grand Cherokeeja zbog brisača gepeka i kukom čiji kvar može dovesti do otpuštanja prikolice tokom vožnje.

Australijska komisija za Sigurnost proizvoda i tržišno takmičenje objavila da je ovo 20. opoziv Grand Cherokeeja, što je rekord u ovoj zemlji.

Zbog toga bi u FCA trebalo da budu izuzetno zabrinuti jer spremaju novu generaciju Grand Cherokeeja, a teško da će Australijanci na osnovu pomenutog iskustva biti zainteresovani za kupovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: