Volvo potpuno izbacuje dizel, neće ga biti ni u XC90

Švedski Volvo trudi se da ubrza proces elektrifikacije svojih modela pa postepeno izbacuje iz upotrebe dizel agregate.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2018.

16:10

Volvo potpuno izbacuje dizel, neće ga biti ni u XC90

Nakon novog S60, bez dizel pogona u ponudi biće i naredna generacija SUV-a XC90, što su potvrdili i iz švedske kompanije.

Direktor kompanije Hakan Samuelson istakao da možda neće biti čist dizel već hibridna varijanta kako bi automobil bio primamljiv kupcima.

"Imamo prioritete, ne možemo sve. Ako želimo da ubrzamo elektrifikaciju ne možemo reći "da" svemu. Zbog toga novi S60 nema dizel alternativu niti planiramo dizel u bilo kom novom vozilu. Tako će biti i sa XC90", rekao je Samuelson.

U međuvremenu, direktor razvojnog sektora Henrik Grin je potvrdio da će novi XC90 biti pravljen na unapređenoj verziji kompanijine Scalable Product Architecture koja je razvijena zbog električnih i hibridnih pogona.

Nova generacija perjanice švedskog proizvođača je planirana za 2022. godinu, a u međuvremenu će aktuelna doživeti redizajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: