I Nissan lažirao podatke o emisiji gasova i potrošnji

Proizvođač je priznao da su izmereni podaci koji se odnose na nova vozila u Japanu menjani.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2018.

12:50

I Nissan lažirao podatke o emisiji gasova i potrošnji

Kako je saopšteno, promenjeni su rezultati testa emisije izduvnih gasova i potrošnje goriva. Nissan je zbog toga izrazio žaljenje, ali navodi da su stvarni podaci i dalje u okvirima dozvoljenih normi i da bezbednost automobila nije narušena.

Portparol kompanije je potvrdio da je istraga o ovom slučaju u toku. Nissan je još u septembru 2017. priznao da su fabričke testove novih vozila vršili zaposleni koji nisu bili ovlašćeni za taj posao.

Tada je izbio skandal zbog koga je preko milion vozila japanskog proizvođača moralo da bude podvrgnuto ponovnom ispitivanju.

Podsećamo, u junu je prvi čovek japanskog proizvođača automobila Subaru podneo ostavku zbog sličnog skandala u vezi sa lažnim podacima o emisiji gasova i potorišnji goriva vozila ove marke.

Subaru je utvrdio da se netačni podaci odnose na preko 1.800 automobila te marke, što je koštalo položaja direktora Jasujukija Jošinagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: