Ni Ford ne dolazi u Ženevu sledeće godine

Posle Volva, i američki Ford je najavio da će da "preskoči" nastup na Sajmu automobila u Ženevi 2019.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 01.07.2018.

12:30

Ni Ford ne dolazi u Ženevu sledeće godine

Razlog je plan premijera Fordovih modela koji se ne uklapa u raspored jednog od najrestižnijih automobilskih salona na svetu.

Umesto dolaska u prvog velikog evropskog salona u godini, Ford će poput Volva organizovati sopstveni događaj.

"Košta znatnu količinu novca. Ukoliko ne dobijete povraćaj investicije u smislu medijske zastupljenosti ili interesovanja ljudi, zašto to raditi", rekao je PR Forda.

Ford planira da organizuje novi "Go Further" događaj na proleće 2019. na kojem će predstaviti za sada neimenovani model i otkriti nove detalje o strategiji elektrifikacije svojih vozila.

Spekuliše se da će Ford predstaviti svoj prvi hibridni model, kao i plug-in hibrid verziju putničkog kombija Transit Custom.

Još nema potvrde ni gde će se održati taj događaj, ali se očekuje da to bude zemlja u kojoj su električna vozila posebno popularna, poput Norveške i Holandije.

U međuvremenu, Ford će prvi put predstaviti novi Focus javnosti na Goodwood festivalu brzine 12. jula, zajedno sa novom Fiestom ST.

S obzirom da je Velika Britanija najveće Fordovo tržište u Evropi, ovo nije iznenađenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: