SAD: Kia se najmanje kvari

Vlasnici vozila Kia prijavili manje kvarova u prvih 90 dana nego vlasnici drugih neluksuznih marki u SAD-u.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2018.

17:00

SAD: Kia se najmanje kvari

Kia je već četvrtu godinu zaredom po rezultatima studije J.D. Power IQS 2018. o početnom zadovoljstvu stranaka u SAD-u non-premium brend sa najmanje prijavljenih kvarova (72 kvara na 100 vozila).

Kia drži svoj vodeći položaj sa izuzetnim rezultatima 2 modela - velikog sportskog terenca Sorento i popularnog Rija, dok su limuzina Optima, sportski terenac Sportage i veliki monovolumen Sedona (u Evropi poznatiji pod imenom Carnival, ali se već nekoliko godina ne prodaje u Evropi), koji su bili na 2. mestu u svojim kategorijama.

Kia Forte, koji se takođe ne prodaje u Evropi, bio je trećeplasirani u svojoj kategoriji. Nakon pobeda u studiji IQS u 2015., 2016. i 2017. godini Kia Soul je još jednom osvojio najvišu ocenu u kategoriji monovolumena.

"Prvo mesto među svim masovnim markama četvrtu godinu zaredom ne ostavlja nikakve nedoumice o vrhunskom kvalitetu i izradi svakog pojedinačnog vozila Kia," kaže Majkl Kol, izvršni direktor u Kia Motors America, "Dva pobednika i pet dodatnih modela među tri najbolja u pojedinačnim kategorijama, dovoljan su dokaz Kijinog napretka i fokusiranosti na izuzetno korisničko iskustvo.

Studija IQS 2018, koju izvodi ugledna kompanija J.D. Power, temelji se na mišljenju 75.712 vlasnika u prvih 90 dana nakon kupovine, a koji su kupili vozilo u 2018. godini. Vozila su ocenjivali na osnovu voznih iskustava, performansi motora i menjača, kao i različitih problema, koje su prijavili vlasnici vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: