Da li će Corolla Sport privući mlade Japance? (FOTO)

Toyota je konačno predstavila Corollu Sport na domaćem japanskom tržištu, a novi hečbek je dostupan sa turbo i hibridnim agregatima.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

12:40

Da li će Corolla Sport privući mlade Japance? (FOTO)
Foto: Toyota

Nova Toyota Corolla Spot je prvi model japanskog giganta sa sistemom međusobne komunikacije vozila koji će biti standardan u svim modelima.
Foto: Toyota
Kupci u Japanu će moći da biraju između dva pogona. Jedan je 1,2-litarski turbobenzinac sa 116 KS i 185 Nm uparen sa desetostepenim automatskim CVT menjačem, a u skupljim paketima opreme i pogonom na sva četiri točka.
Foto: Toyota
Drugi je hibrida iz Priusa koji čine 1,8-litarski četvorocilindraš od 97 KS i elektromotor od 71 KS koji zajedno daju 120K KS.
Foto: Toyota
Toyota nudi Corollu Sport u osam boja eksterijera, dok se u unutrašnjosti (nekoliko dezena) ističu nova sedišta sa lateralnom podrškom i sportskim dizajnom, te centralno pozicionirani sedmoinčni multimedijalni sistem.
Foto: Toyota
Prodaja počinje u julu, a početna cena je oko 18.800 hiljada evra. Toyota očekuje prodaju od 2.300 jedinica mesečno.
Foto: Toyota
Toyota cilja mlađu generaciju kupaca 20-30 godina starosti u zemlji koja je sve "starija", gde tek oko 20% populacije sa vozačkom dozvolom je mlađe od 20 godina.
Foto: Toyota
Corolla je najprodavaniji model automobile u svetu svih vremena, Toyota je proizvela više od 46 miliona jedinica i isporučila ih u 150 zemalja od predstavljanja 1966.
Foto: Toyota
Nema informacija da li će nova Corolla Sport biti dostupna i van Japana.
Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: