Stigla nova van trojka iz PSA: Berlingo, Partner, Combo

Nakon putničkih verzija ova tri vana, francuski auto-gigant predstavio je i teretne verzije modela Citroen Berlingo, Peugeot Partner i Opel Combo.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2018.

12:13

Stigla nova van trojka iz PSA: Berlingo, Partner, Combo

Tri laka komercijalna vozila PSA grupacije imaju sličan dizaj kao putničke verzije ovih modela, a jedino se teretni Berlingo nešto više razlikuje od putničke varijante Berlingo Multispace, s obzirom da ima drugačiji prednji deo.

Nova generacija tri laka teretnjaka izgleda modernije, kako spolja tako i unutra, a proizvođači su se potrudili da ova vozila budu praktičnija u odnosu na svoje prethodnike.
Peugeot Partner, koji je zadržao istu oznaku kao i u prethodnoj generaciji, za razliku od putničke verzije koja je nazvana Rifter, ima prepoznatljivi i-Cockpit sa spuštenim volanom i izdignutom instrument tablom – rešenje koje francuski brend primenjuje na svojim novim modelima.

Preglednost u vožnji u rikverc poboljšana je zahvaljujući ugrađenim kamerema – jedna se nalazi u desnom retrovizoru, a druga na vrhu zadnjih vrata koja služe za utovar tereta.

Slika sa ovih kamera prikazuje se na 5-inčnom ekranu koji se nalazi na poziciji unutrašnjeg retrovizora u kabini.
Partner za 2019. ima i signalno LED svetlo koje upozorava vozača ako je vozilo pretovareno.

Ova sijalica emituje belu svetlost kada prilikom utovara bude dostignuto 90 odsto maksimalne nosivosti, da bi se boja promenila u žutu kada je vozilo natovareno do maksimalne dozvoljene težine.

Istovremeno, na instrument tabli se pali lampica kao dodatno upozorenje.
Standardni teretni Partner ima dužinu od 4,4 m, a koristan tovarni prostor je 1,81 m. Na raspolaganju je i produžena varijanta od 4,75 m i teretnim prostorom dužine 2,16 m.

Nosivost iznosi od 650 do 1.000 kg, u zavisnosti od verzije.

Novi Peugeot Partner u prodajne salone stiže u novembru.
Francuski “rođak”, novi Citroën Berlingo ima iste karakteristike kao Partner, kada je reč o dimenzijama i nosivosti.

Kupcima će biti ponuđene dve varijante nazvane “Worker” i “Driver”, koje će se razlikovati po odstojanju od tla (klirensu) i nivou opreme.
Na raspolaganju će biti i poluputničke opcije, Crew Cab sa maksimalnih 5 mesta za sedenje u dva reda i Extenso Cab sa 3 mesta za sedenje u prvom redu.

Citroën nudi i do 20 sistema asistencije u novom Berlingu, uključujući i pomenuti indikator preopterećenja vozila, kao kod Partnera, adaptivni tempomat (sa funkcijom potpunog zaustavljanja), "head-up" displej i dr.
Osim toga, među doplatnim opcijama je i bežićni punač smartfona.

Citroën je saopštio da je već počeo da prima narudžbine a prvi primerci novog Berlinga biće isporučeni kupcima krajem godine.
Opel Combo, kome je ovo 5. generacija, po prvi put se izrađuje u okviru PSA grupacije koja je postala vlasnik nemačkog brenda 2017.

Karakteristike su iste kao kod francuskog dvojca, pa je i kod ovog modela maksimalna nosivost 1 tona.
Takođe poseduje kamere za vožnju unazad, a novi Combo nudi opcioni odeljak za skladištenje sitnica u kabini ispod samog krova.

Opel Combo za 2019. počeće da se prodaje u septembru ove godine, a zvaničnu premijeru imaće na sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: