Lambo obradovao fanove: V10 i V12 ostaju

Zaljubljenici u ove motore uživaće i u budućnosti u njihovom specifičnom zvuku koji neki nazivaju muzikom.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2018.

15:02

Lambo obradovao fanove: V10 i V12 ostaju

Lamborghini se neće odreći prepoznatljivih atmosferskih motora sa 10 i 12 cilindara ni u sledećoj generaciji svojih supersportskih automobila, uprkos toma što se konkurenti prebacuju da turbo agregete kako bi smanjili emisije štetnih gasova a zadržali postojeće performanse.

To je potvrdio tehnički direktor italijanskog proizvođača Maurizio Reggiani u razgovoru za Autocar. On je kazao da je Lamborghini odlučan da se odupre pritiscima i trendovima da smanji broj cilindara u budućim superautomobilima.
"Svaki automobil ima svoju misiju i na osnovu toga treba odabrati odgovarajući motor za njega", rekao je Reggiani.

"Za SUV Urus odlučili smo se za turbo jedinicu, ali ćemo nastaviti da u klasične supersportske modele ugrađujemo atmosferce. Ipak, moraćemo da povedemo računa i o emisiji štetnih gasova i potrošnji, ali ubeđen sam da ćemo i to uspeti da postignemo uvođenjem hibridnog sistema", kazao je on.

Očekuje se da će naslednik Lamborghinija Huracan, koji stiže 2022. imati plug-in hibrdini pogon, a Reggiani je nagovestio da bi sličan pogonski sistem trebalo da dobije i model koji će pre 2022. godine naslediti drugi model italijanske kompanije - Aventador.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: