Više ih brine zabrana dizelaša nego Bregzit

Pre dve godine građani Ujedinjenog Kraljevstva odlučili su na referendumu da njihova država napusti EU. Ta odluka je dovela u pitanje budućnost mnogih stranih fabrika automobila na tlu te zemlje, ali nagovestila i mogućnost rasta cena novih vozila. Međutim, danas su britanski vozači zabrinutiji zbog dešavanja oko dizelaša nego zbog Bregzita.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2018.

09:00

Više ih brine zabrana dizelaša nego Bregzit

Nedavno sitraživanje koje je sproveo Paragon Motor Finance pokazalo je da kupcima automobila u UK više glavobolje zadaju dešavanja u vezi sa najavljenom zabranom vozila sa dizel motorima, nego eventualne negativne posledice Bregzita.

Britanska vlada odlučna je da potpuno eliminiše dizelaše sa ulica do 2040. što je unelo dodatne nedoumice i strahove među kupce automobila u toj zemlji.

Podaci pokazuju da je u maju 2018. zabeležen pad novoregistrovanih dizel vozila od 23,6% u odnosu na isti period 2017. godine.

"Potrebno je razjasniti neke stvari u automobilskoj industriji. Automobili na dizel su demonizovani u javnosti iako trenutno ne postoji infrastruktura koja bi mogla da podrži masovnu upotrebu vozila sa alternativnim pogonskim rešenjima”, objašnjava Džulijan Rens, direktor u Paragon Motor Finance.

"Sa druge strane, tržište polovnih dizel vozila je još veoma snažno što pokazuje da su kupci i dalje zainteresovani za ovaj tip automobila, najverovatnije zato što ne postoji održiva alternativa”, kaže Rens.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: