BMW Serije 8 odneo prvu žrtvu i pre premijere (VIDEO)

Premijera novog modela zakazana za petak 15. jun imala je, na žalost, tragičnu uvertiru prethodnog vikenda u Nemačkoj.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

08:40

BMW Serije 8 odneo prvu žrtvu i pre premijere (VIDEO)
Screenshot Facebook

U udesu pretprodukcijskog BMW-a Serije 8, koji se dogodio u subotu uveče u blizini Bodenkirhena u Bavarskoj, poginula je 53-godišnja žena, dok je 37-godišnji vozač prošao samo sa lakšim povredama.

Kako navodi Motor1, neimenovani vozač iz Minhena povezao je majku svoje devojke u testnom BMW-u Serije 8 kako bi joj pokazao novi model koji još nije zvanično predstavljen. Zbog prevelike brzine izgubio je kontrolu nad automobilom i izleteo sa puta, nakon čega je vozilo udarilo u nekoliko stabala.

Iako su se vazdušni jastuci aktivirali, zbog siline udara žena, čije se ime ne navodi, pretrpela je teške povrede glave i preminula je na licu mesta.

Usled velike deformacije karoserije, vatrogasci su bili prinuđeni da upotrebe hidraulični sekač metala kako bi izvukli telo unesrećene. Istraga o svim okolnostima koje su dovele do udesa je u toku, a u preliminarnom izveštaju kao glavni uzrok navodi se prekomerna brzina.

Veruje se da je pretprodukcijsko vozilo bilo model BMW M850i xDrive opremljen V8 motorom sa 530 ks i 750 Nm, za koji se pretpostavlja da je u stanju da iz mesta do stotke ubrza za manje od 4 s.

Zvanična premijera BMW-a Serije 8 trebalo bi da se održi 15. juna u okviru trke 24 časa Le Mana.
Test prototip BMW-a Serije 8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: