Opel ispunio buduće Euro 6d-TEMP norme za 79 motora

Nemački proizvođač ispunio je standrad Euro 6d-TEMP u svojim pogonskim jedinicama 14 meseci pre nego što on postane obavezan za sve novoregistrovane automobile u septembru 2019.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

17:05

Opel ispunio buduće Euro 6d-TEMP norme za 79 motora
Opel Grandland X

Benzinske i pogonske jedinice na tečni naftni gas u skladu sa Euro 6d-TEMP normom dostupne su kroz celu Opelovu gamu, koja obuhvata modele Adam, Karl, Corsa, Astra, Cascada, Mokka X, Crossland X, Grandland X i Zafira. Osim toga, usaglašene su I određene dizel verzije.

“Opelov brz prelazak na Euro 6d-TEMP deo je našeg cilja da preuzmemo vodeću ulogu u smanjenju emisije koju proizvode automobili”, rekao je generalni direktor inženjeringa Kristijan Miler (Christian Müller).

“Sledeći koraci su 4 elektrifikovana modela do 2020. uključujući i novu generaciju modela Corsa kao električnog modela sa baterijama, kao i Grandland X kao naš prvi plug-in hibrid. Do 2024. bićemo u potpunosti elektrifikovani, sa hibridnom ili električnom verzijom na baterije svakog putničkog modela automobila”, obećava Miler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: