BMW potvrdio: Roudster će se sklapati u Austriji

Nova generacija BMW-a Z4 počeće da se izrađuje krajem 2018. u pogonu Magna Steyr u Gracu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

13:20

BMW potvrdio: Roudster će se sklapati u Austriji
Pretprodukcijski 'maskirani' BMW Z4 za 2019.

Time su potvrđene spekulacije s početka godine, kada je najavljeno da bi novi Z4, ali i sestrinska Toyota Supra, trebalo da se proizvode u Austriji.

Međutim, za sada se na zna da li će i Toyota odabrati Grac kao lokaciju za sklapanje nove Super, što bi bilo logično s obzirom da dva automobila dele istu mehaničku platformu.

"Veoma smo zadovoljni što ćemo poboljšati naše veze sa BMW grupom i učvrstiti našu poziciju u auto-industriji zahvaljujući poslu kao što je ovaj", rekao je Ginter Apfalter, predsednik kompanije Magna Steyr, u saopštenju povodom najave proizvodnje novog Z4.

Prve naznake da bi BMW i Toyota mogli da odaberu Grac za mesto sklapanja Z4 i Supre pojavile su se 2016, kada je rečeno da je u planu ukupna godišnja proizvodnja od oko 60.000 ovih vozila.

U međuvremenu, BMW je u septembru 2017. predstavio koncept modela Z4, a nedavno je najavio premijeru serijskog modela, konkretno verzije Z4 M40i.

Očekuje se da će BMW Z4 biti predstavljen posetiocima sajma automobila u Parizu, koji se održava u prvoj polovini oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: