"Ujedinjenje ili propast proizvođača"

Direktor Aston Martina Endi Palmer smatra da da veliki proizvođačima automobila preti propast ukoliko se ne ujedine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.06.2018.

15:00

Palmer strepi od razvoja tehnologije električnih i autonomnih automobila koja će omogućiti stvaranje baze za deljenje vozila, zbog čega će se prodavati sve manje automobila.

"Dugo je poslovni model bio – masovna proizvodnja uz minimalnu cenu. Ali visoki prihodi bez profita ne mogu održati kompaniju. Nema smisla potrošiti milijardu evra na razvoj novog automobila kojem ćete odmah posle lansiranja smanjiti cenu", rekao je Palmer.

Palmer poput direktor Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grupacije Serđa Markionea smatra da proizvođače ne samo da treba da prestanu da troše milijarde na identične proizvode, već i da se ujedine kako bi sačuvali novac.

Pomenuta budućnost automobilske industrije u kojoj će dominirati deljenje vozila preti gašenju mnogih proizvođača jer neće biti potrebno na desetine njih za stvaranje vozila sa istom namenom.

Palmer je kao primer za to naveo da u Evropi postoji 75 proizvođača automobila, ali samo četiri proizvođača aviona.

On se ne plaši nestanka njegove kompanije, 55-godišnji Englez je uveren da će Aston Martin opstati zahvaljujući emotivnoj crti koja će privlačiti kupce čak i kad njihovi automobili postanu električni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: