Stigao novi Peugeot 508 karavan (FOTO)

Peugeot je nakon limuzinske predstavio i praktičniju, karavan varijantu nove 508-ice.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2018.

11:00

Stigao novi Peugeot 508 karavan (FOTO)

Sedan verzija, koja je imala pemijeru na sajmu automobila u Ženevi, u martu 2018, unela je svojim izgledom osveženje u evropski D segment, a sličan slučaj je i sa modelom 508 SW.

Peugeot 508 u karavan varijanti nije izgubio sportski imidž limuzine. Prednji deo identičan je kao na sedanu, a dizajneri francuske kompanije uspešno su primenili na zadnjem delu vozila stilski koncept koji smo već videli na limuzinskoj verziji.
Baš kao i kod sedana, stop svetla čine jedinstvenu vizuelnu celinu zahvaljujući crnom ukrasnom elementu koji ih spaja. Linija krova blago se spušta od B stubova ka zadnjem delu vozila, pa auto ima sportski siluetu.

Peugeot 508 SW duži je od limuzine za 3 cm (4,78 m), ali je kraći od odlazećeg karavana za čak 5 cm.

Zahvaljujući tome što je postavljen na novu (EMP2) mehaničku platformu, koju deli sa modelima kao što su Peugeot 5008 i DS7 Crossback, novi 508 SW u proseku je lakši za 70-ak kg od odlazećeg.
Zapremina prtljažnjika je 530 litara i za 30 litara je manja od prethodnika, a obaranjem naslona zadnjih sedišta povećava se na 1.780 l.

Dizajn putničke kabine isti je kao kod sedana – unutrašnjost krasi prepoznatljiv i-Cockpit druge generacije, koji podrazumeva nešto nižu poziciju volana i izdignut položaj instrument table u koju vozač gleda preko vrha upravljača.

Uz minimum fizičkih komandi, većini funkcija i sadržaja pristupa se preko centralno postavljenog ekrana multimedijalnog sistema.
Kupcima 508 SW u početku će biti ponuđeno 5 verzija motora – dva 1.6 litarska PureTech benzinca i tri BlueHDi dizelaša (zapremine 1.5 i 2.0 l).

Benzinci su sa 180 ks i 225 ks – obe varijante uparene su sa osmobrzinskim automatskim menjačem.
Osnovni dizelaš ima 130 konjskih snaga i dostupan je u opcijama sa šestobrzinskim manuelnim i osmostepenim automatskim menjačem. BlueHDi sa 160 ks i 180 ks na raspolaganju su samo sa automatikom.

Peugeot je najavio da će u drugoj polovini 2019. ponudu 508 SW upotpuniti plug-in hibridnom verzijom koja će isključivo na električni pogon moći da pređe do 50 km.
Novi 508 karavan izrađivaće se u PSA pogonu u Miluzu, a široj publici biće predstavljen uživo na pariskom salonu automobila u oktobru.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: