Da li će nova Giulietta ličiti na Giuliu i Stelvio?

Direktor FCA grupe Serđo Markione je pre nekoliko dana predstavio novi petogodišnji (2018-2022.) biznis plan kompanije u čijem je centru pažnje Alfa Romeo.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2018.

13:00

Da li će nova Giulietta ličiti na Giuliu i Stelvio?
Alfa Romeo Giulietta (2014)

Dok je najavio nove modele, povratak ikone GTV i 8C, uspot je pomenuto i da će aktuelni hečnek Giulietta biti osvežena.

To je pomalo razočaralo ljubitelje Alfa Romea s obizirom da je aktuelna verzija već osam godina na tržištu pa se očekivalo značajno više. S obzirom na aktuelni put kojim se kreće Alfa Romeo, razumno je očekivati da Giullieta umnogome pokupi stilske detalje sa poslednjih proizvoda iz ove firme Giulie i Stelvia.

Ipak, ono što će sigurno obradovati ljubitelje je to što se ključna promena očekuje pod haubom. Osvežena verzija Giulliete bi trebalo da dobije poslednje razvijene agregate koji su premijerno predstavljeni u redizajniranom Jeep Renegadeu za 2019.

U pitanju su 1,0-litarski trocilindarski turbo sa 120 KS i veći 1,3-litarski četvorocilindraš koji dolazi u dve varijante – sa 150 i 180 KS. S obzirom da je Alfa obećala potpunu elektrifikaciju svoje game do 2022, to znači i da će Giulietta dobiti bar hibridnu verziju pogona koja će doneti manju potrošnju i nižu emisiju štetnih gasova.

U međuvremenu, Alfa Romeo je digao ruke od svog najmanjeg modela MiTo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: