Alfa 8C, GTV i dva nova SUV-a u planu do 2022.

Alfa Romeo predstavio je u petak petogodišnji plan kojim je predviđeno osveženje i proširenje game modela ovog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 01.06.2018.

13:45

Alfa 8C, GTV i dva nova SUV-a u planu do 2022.

Među novitetima koji su u planu do 2022. je i poznato ime iz prošlosti Alfa Romea – sportski model 8C. Oznaka koja datira još iz 1930-tih, poslednji put je upotrebljena 2007. za model 8C Competizione.

Alfa Romeo će ovog puta obnoviti 8C u vidu kupea da centralno postavljenim benzincem kome će pomagati elektromotor na prednjoj osovini. Automobil će raspolagati sa ukupnom kombinovanom snagom od preko 700 "konja", a zahvaljujući lakoj konstrukciji od ugljeničnih vlakana, 0-100 km/h ubrzavaće za manje od 3 sekunde.
Alfa planira da obnovi još jednu oznaku iz prošlosti - GTV (Gran Turismo Veloce). Ovaj sportski model sa 4 sedišta biće dostupan sa pogonskim sistemom koji proizvodi preko 600 ks, takođe zahvaljujući pomoći električne komponente.

Među novim modelima koji su predviđeni u petogodišnjem planu je i nova Giulietta, zatim varijante modela Giulia i Stelvio sa produženim međuosovinskim rastojanjem (najverovatnije zbog kineskog tržišta), kao i dva nova krosover/SUV modela – jedan manji i jedan veći od Stelvia.
U planu je da do 2022. godine Alfa Romeo ponudi kupcima i 6 plug-in hibridnih verzija svojih modela.

S obzirom da je na ilustraciji sa prezentacije plana polje predviđeno za vozila iz B segmenta ostalo upražnjeno, italijanski proizvođač je time potvrdio ranije najave o ukidanju modela MiTo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: